Ruimtelijk kunstwerk bestaande uit heterogene elementen. Het werk is van tijdelijke aard.

uit 2008 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Rinkel kledder

2011

Een buis van 6 meter lang en een diameter van 30cm. Door deze buis zijn, op verschillende plaatsen stangen gemonteerd. Deze stangen zorgen voor het geluid. De buis wordt gevuld met wat knikkers. De 6 meter lange buis is gemonteerd op een as, waardoor deze kan roteren. Het geluid is overweldigend..te vergelijken met hagel op een caravandak.
 

Installatie 3#

2010

Ontwerp voor installatie zonder grenzen. Gemaakt uit karton, was en zwarte aarde. Het gaat om het smelten wat ik zo heerlijk vind, dus heb ik was gesmolten en over het karton gesmeerd. Hierdoor krijgt het beeld een viezige vettige uitstraling. De was is een olieprodukt, wat de essentie is van het leven, het recyclen van materie (dode plankton) het teruggeven aan de aarde. Het is een zwevende stad, zwevend op de bol die er niet meer is en die ooit de planneet aarde was. De stad is alleen in segmenten overgebleven. Het leven gaat door, ondanks dat de aarde nu verkloot is. De stad is vies en smerig van al het gebruik. De mens blijft maar consumeren tot het zichzelf consumeert. De bol kent geen fysieke grenzen, daardoor staat hij door een raam of een muur. De zwarte schijf gemaakt van zwarte aarde is de afdruk van de bol (planeet) die ooit is geweest. De geur van de aarde is nog goed te ruiken.  

Blauwe golven

2009

Installatie voor muziektheater van zeven bruiden. Zeven jonge meiden uit het nu (vierdejaars studenten Muziektheater aan ArtEZ) proberen zich in te leven in Slauerhoff. Ze spelen een spel: stel dat jij Slauerhoff bent en jij zijn geliefde Darja. Zou jij ook doen wat hij doet, herken jij je er in? Of stel: jij bent veerman en wacht Slauerhoff op om hem naar het rijk van de doden te varen. Wat vraag je aan hem? En wat weet je van hem?

Rhythm float

2009

Het ritme van het water... het papiergeritsel als golvend water.. De beperkte doorkijken naar licht en duister. Het ritme van het licht. De installatie is als een Japanse zen-tuin. Je komt er tot rust... De performance.. een communicatie... ieder zijn eigen geluid en ritme.

4me

2008

Why 1 if you can have 4.

Installation 2#

2008

Gregor Samsa ontwaakt op een ochtend om te ontdekken dat hij niet alleen te laat is voor de trein, maar dat hij op één of andere manier is veranderd in een reuze-kakkerlak. Zijn probleem wordt nog erger, wanneer hij in deze staat wordt gezien, niet alleen door zijn familie maar ook door zijn werkgever. De situatie wordt beroerd voor zijn familie. Gregor moet verborgen blijven in zijn kamer als een misdadiger en zowel zijn vader als zuster moeten een baan zoeken. Het boek van Franz Kafka met de titel Metamorfose gaf voor mij een aanleiding om deze installatie te maken. Met deze installatie wil ik de beklemming die ik soms voel uitdrukken.